Article

Paraty House by Marcio Kogan

warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_date.inc on line 147.

Share this article with friends

Article by Zoe Vassilaki
Posted on March 27th, 2012
in Architecture & Marcio Kogan Architects

Designed by award winning Marcio Kogan Architects, this stunning residence is to be found on a mountain side on one of the hundreds of islands of the colonial city of Paraty, near Rio de Janeiro, Brazil.

The two low-lying horizontal structures follow the natural incline of the mountain and lead to a secluded beach set amid the lush greenery of the rainforest. This enviable holiday home is accessible only by boat. A metal bridge over an infinity pool guides the residents to a glass covered staircase leading to the lower level containing the living room, kitchen and dining area. The floor to ceiling windows form the facade of the building and provide a seamless link to the wooden lounging deck and an uninterrupted view of the sea.The interior has been furnished in a minimalistic style and contains pieces by the finest designers of the 20th Century.

The bedrooms occupy the upper level with shades of eucalyptus on the windows as protection from the sun. Small internal patios lined with raw concrete and illuminated by zenithal lighting  have been incorporated into the rear of the upper level which faces the mountain.

The observation deck on top of the upper level boasts a garden complete with medicinal plants and herbs as well as a sculpture collection.

Architect: Marcio Kogan
Location: Paraty, RJ, Brazil
Co-Author: Suzana Glogowski
Interior Design: Diana Radomysler, Carolina Castroviejo
Project Team: Beatriz Meyer, Eduardo Chalabi, Eduardo Glycerio, Gabriel Kogan, Lair Reis, Luciana Antunes, Maria Cristina Motta, Mariana Simas, Oswaldo Pessano, Renata Furlanetto, Samanta Cafardo
Landscape Architect: Gil Fialho
General Contractor: Lock Engenharia
Structural Engineering: SF Engenharia
Site Area: 50,000 sqm
Project Area: 840 sqm
Project Year: 2008-2009
Photographs: Nelson Kon