Architecture

  • warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_date.inc on line 147.
  • warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_date.inc on line 147.

Casa La Atalaya by Alberto Kalach

Casa La Atalaya is a dramatic structure in an even more dramatic location. Designed by celebrated Mexican architect, Alberto Kalach, the residence dominates a hillside off the Californian coast. The huge concrete structure ambles down towards the sea in a number of levels, stone terraces and wooden pergolas.

Casa el Pangue by Elton & Leniz Architects

The Casa el Pangue is located on a steep hillside in a rural area of Chile. Designed by local architects, Elton and Leniz, its contemporary geometric design and the combination of the contrasting elements of concrete and wood on the exterior are features used in past projects by the innovative architectural firm.

Museum of Historical Marksmanship by Gnädinger Architekten

Gnädinger Architekten are the masterminds behind the renovation of a vacant half-timbered house, located in Duderstadt, Germany and the installation of a Museum of Historical Marksmanship in its place. The architects undertook the challenging task of integrating the new structure...

Villa SSK by Takeshi Hirobe Architects

Minamiboso, an area south of Chiba in Japan, is where Takeshi Hirobe Architects chose to place their newest architectural jewel, a 105 sq.m. hexagonal residence, with a very unique feature embedded in its design. A perfect symbol of mathematics and architecture...

RMIT Swanston Academic Building by Lyons

The RMIT Swanston Academic Building by Architectural practice Lyons in conjunction with RWA is located in Melbourne city centre. The urban campus presents an alternative model of academic structure and has been designed to reflect the high level of education offered by the university.

Slip House by Carl Turner Architects

An increasing number of areas in London are in need of regeneration with more sustainable housing options. The ever changing needs of the communities in these areas has brought about the search for alternative accommodation schemes, one of which is the project of Carl Turner Architects, Slip House.

Gardens by the Bay by Grant Associates

In an attempt to transform Singapore into a tourist destination rather than a stopover, a series of development projects have been carried out in recent years, the latest of which is the Gardens by the Bay.

Quarry Garden in Shanghai Botanical Garden

An abandoned quarry in the mountains around Shanghai has recently been transformed into an unusual botanical garden, thanks to a 6 year restoration project by THUPDI and Tsinghua University. The American Society of Landscaping bestowed the 2012 Honor Award...

V’ammos Restaurant, Karaiskaki Stadium, Piraeus by lmarchitects

Located inside the Karaiskaki stadium, Athens, the home ground of the legendary Olympiacos football club, V’ammos is a far cry from the ‘sports bar’ one would expect to find in such a space. In fact, the innovative design by the Athens based practice of LMArchitects, would hold its own against many VIP eateries in top class stadiums worldwide.

SA Residence By Shatotto

Local and environmental conditions played a major role in the outstanding design of this three-storey residence in Dhaka, Bangladesh. Architects Shatotto decided on an inverted design for this structure in order to provide a high level of privacy in this densely populated area.