Photostory

Bosco De Lobos Restaurant, Madrid, By Sandra Tarruella

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 149.
  • warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_date.inc on line 147.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 745.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.

Share this article with friends

Image Courtesy © Olga Planas

The new restaurant of En compañía de lobos, located in an annexed building of the Madrid Institute of Architects, was a challenge for Sandra Tarruella Interioristas in itself. It was a very open and transparent space wrapped in a glass, steel and concrete facade. It had large openings and natural light, double height ceilings, but the spaces were subdivided into small areas. Despite looking like a simple project to resolve, Sandra Tarruella Interioristas had to find the balance between a very distinctive architecture and be able to create a warm and comfortable ambience, where spaces remain related to one other.

The restaurant consists of several spaces. The main space is a double height cube where the central bar is located, and with an exposed kitchen as a focal point. In the elongated wing, connected by a glazed finish corridor, we the dining room library is placed. In the two lower floors the kitchen, the back of house and restrooms are located. Finally, a terrace was built in the garden as an extension of the interior dining room.

The main cube relates to the exterior by making an opening in the lattice of the building facade, and by building a platform along the facade, made of a compound of PVC and natural fibers. This way, an open access to the outside was left, hence, transforming the existing garden of the restaurant´s terrace by fully connecting it to the interior space. The same indoor and outdoor furniture was used to enhance the idea that the terrace is the extension of the indoor dining room. The access to the building annexed is done through a glass cube, which has been finished in fire retardant fir wood, inviting the visitor to enter the library dining room.

In respect to the furniture chosen, Sandra Tarruella Interioristas opted to select a series of classic furniture designs and lighting, to give a nod to the building where the restaurant is placed. Their references were the architecture of Mies van der Rohe, Antonio Citterio and Achille Castiglioni (industrial designers and architects), besides the designs of Vico Magistretti (designer).

By the selection of furniture, the use of materials, and warm lighting, an open and transparent space has turned into a cozy restaurant with a warm ambience.

Posted by Magda Tsolaki
Posted on September 01st, 2014
in Interiors, Gastronomy & Sandra Tarruella Interioristas